2 Mayıs 2013 Perşembe

Total War: Rome 2 - Mısır

Total War: Rome 2
Mısır Tanıtımı


Miras, Bağımsızlık, Güç

Batlamyus Mısır'ı Helenistik kültürle yakın bağlar kurarken antik Mısır geleneğini de koruyor. Büyük İskender'in ölümünden sonra M.Ö 305'te Batlamyus tarafından kurulan Mısır Makedon yöneticilerin etkisi altında büyük bir ticaret ve kültür merkezi oldu. .

İskender'in bir generali olan Batlamyus İskender öldüğünde Mısır valisi konumundaydı. Mısırı İskender'in ölümünden sonra oluşan veraset savaşından korumak isteyen Batlamyus Mısır'ın parçalanan imparatorluktan bağımsızlığını ilan etti.

Mısır dinini ve kültürünü benimseyen Batlamyus'un soyu kendilerini eski geleneğe göre firavun ilan ettiler ve görkemli binalar yaptırmaya devam ettiler. Yunan kültürü ve bilgi birikimi halkı teşvik etti ve üst bir sınıf olan Greko-Mısırlılar ortaya çıktı. Fakat işler her zaman pürüssüz gitmedi; Yunan birimlerinin garnizonlara yerleşmesi, ülkeye yayılmaları ve Yunanlar'a verilen ayrıcalıklar nedeniyle sık sık kanlı isyanlar baş gösterdi.

Yunan ve Mısır dövüş tarzlarının kaynaşması Batlamyus Firavunları'na hem gelişmiş hem de dengeli bir askeri tarz sundu. Batlamyus Firavunları orduların generallerine de gereken önemi gösterip onurlandırdılar. Mızraklardan büyük fayda sağlayan Mısırlılar yetenekli kılıçlı askerler savaş arabaları ve Afrika'nın egzotik filleri gibi çeşitli birimler kullandılar. Mısır'ın Akdeniz'deki konumu da ticaretlerini ve kolonizasyonlarını korumak için güçlü bir donanma gelişmesini sağladı.

İskenderiye kültürün ve bilimin beşiği, yöneticileri fırsatçı ve güç açı olduğundan yeni hanedan belki de tüm Yunanca konuşan halkları tek sancak altında toplamaya çalışacak. Ya da belki İskender'in batıya olan fethini tamamlamak için Kartaca'ya yürüyecekler.

Varis bir krallık olarak Batlamyus Mısır'ı gelişime açık ve ileriye dönük. Yöneticileri başarılı, bilim adamları parlak ve deniz kuvvetleri sorgulanamaz. Ancak yabancı topraklarda yeni kurulmuş bir hanedan olan Batlamyus, yerli Mısır halkına kendini kabul ettirebilecek mi?


Konu ve çeviri için forumumuzun değerli üyesi ahmetnudu'ya teşekkür ederiz.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için;

TTW Ana Sayfa duyurusuna buradan,
TTW Forum konusuna buradan,
TTW Facebook sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Twitter sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Google+ sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Steam grubu duyurusuna buradan, 

ulaşabilirsiniz.

www.turktotalwar.com (Total War Oyunları Türkiye Resmi Fan Sitesi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder