31 Mayıs 2013 Cuma

Total War: Rome 2 - Ordu Sistemi


Total War: Rome 2 oyununun baş tasarımcısı Jack Lusted, oyunda yer alacak "Eyalet Sistemi"nden sonra "Ordu Sistemi" hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak generalsiz bir ordumuz olamıyor ve bir anda sahip olabileceğimiz orduların sınırı var. Bu limit ülkenin gücüne bağlı. Shogun 2'deki şan sistemi gibi. Bu kararı çeşitli sebepler sonucu aldık. Bu sebeplerden en önemlisi savaşları daha ezici yapmak. Sınırlı sayıda ordunuz varken ordunuzu kaybetmek çok daha önemli bir mesele olacak. Yani tek bir muharebenin tüm topyekün savaşta daha büyük bir etkisi olacak. Ve yeni ordu geleneği sistemi ile orduların her biri eşsiz ve sayısı kısıtlı olduğu için daha kıymetli olacak. Ayrıca bu özellik orduları nasıl kullanacağınıza dair daha fazla seçenek ekliyor. Seferinizde yeterli askeri gücü bulundurmanız gerekirken kendi ülkenizi koruyabilmek için saldıran ve savunan orduları dengelemelisiniz.

Ordular yerleşimlerden üretiliyor. Orduyu üretir üretmez bir general atamak zorundayız. Birimleri ise orduyu seçerek üretiyoruz. Birim üretirken ordumuz toplanma moduna giriyor ve hareket edemiyor.

Son Rally Point'te bahsedildiği gibi ordumuza isim verebiliyor ve amblemini değiştirebiliyoruz. Ordularımız ayrıca savaşıp tecrübelendikçe gelenekler kazanacak.

Generallerin yine yetenekleri ve kişisel özellikleri olacak. Yetenekler general tecrübe kazandıkça seçilebilecekken kişisel özellikler generalin amellerine göre verilecek.

Yerleşimlerin dışında kaynak binaları olmadığı için orduların artık yapma etme seçeneği mevcut. Yağma seçeneği aktive edildiğinde ordunun masrafı (unkeep) düşecek. Eğer düşman bölgesindeyseniz para getirisi bile olacak. Fakat dost bölgedeyseniz bölgedeki şehirlerin refah seviyesi düşecek.

Orduların sayısı sınırlı olduğu ve garnizonlar büyük ordulara karşı koyamadığı için yeni zorlu yürüyüş seçeneği eklendi. Bu seçenek ile sefer haritası etrafında çabucak hareket edilebiliyor. Büyük bir yürüyüş mesaefesi bonusu veriyor fakat birimler o tur saldıramıyor ve moralleri düşüyor.

Eğer bir ordu generalini kaybederse anında yenisini atayabiliyoruz.

Bir orduda maksimum 20 birim olacak.

Donanmalar da aynı şekilde amiral isteyecek.
Konu ve çeviri için forumumuzun değerli üyesi ahmetnudu'ya teşekkür ederiz.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için;

TTW Ana Sayfa duyurusuna buradan,
TTW Forum konusuna buradan,
TTW Facebook sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Twitter sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Google+ sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Steam grubu duyurusuna buradan, 

ulaşabilirsiniz.

www.turktotalwar.com (Total War Oyunları Türkiye Resmi Fan Sitesi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder