28 Mayıs 2013 Salı

TTW - 2013 Yılı Vizyon, Misyon ve Kalite Politikası

Total War konularında yetkinden yetkin, yazışmada düzgünden dümdüz, kültürel duruşu belli bir seviyede, entellektüelliğin anlamını gerçekten bilen ve üyesi olduğu platformun eğlence amaçlı bir oyun forumu olduğunu özümseyecek profile sahip üyelerin çoğunlukta olduğu bir paylaşım forumu hedefimizle, yaklaşık 3 senedir yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz. Teknik yardım almak amacıyla, bir kez uğranıp da derdine derman bulduktan sonra bir daha kapısından içeri adımın atılmadığı forumlardan olmama çaba ve gayretlerimiz de hala ilk günkü istek, arzu ve enerjimizle devam ediyor.

Seçici (kişiliği, bilgiyi, paylaşımı seçen) üye profilinin çoğunlukta olduğu, kimseyi eğitmeyi amaçlamayan ve yalnız "konu hakkında bilgi sahibi olanların" birbirinin bilgi/görgüsüne artı değerler kattığı forum olma çizgimizden taviz vermeden; ne olduğunun, neler yapabileceğinin ve neleri değiştirip düzeltebileceğinin bilincinde olan bir topluluk olma hayalimizden de asla vazgeçmedik ve bir an olsun geri adım atmadık.

Yola çıkarken öyle çok büyük hedeflerimiz yoktu belki... Ama büyümenin beraberinde getirdiği sorumluluk duygusu, bizde ister istemez vizyon, misyon ve kalite politikası belirleme ihtiyacı doğurdu. Benimsediğimiz "aktif, samimi, ilkeli ve düzeyli ortam" vizyonumuzdan ödün vermemek adına çok uğraştık, çok çabaladık. Yeri geldi; duruşumuzdan taviz vermemek adına kan kaybettik, yeri geldi çabalarımızın ve uzun vadeli planlarımızın olumlu geri dönüşlerini aldık ve gururlandık.

Sitenin bugünlere gelmesinin ve başarısının sırrı aslında gayet basit;
1. Vizyonunuz,
2. Duruşunuz ve kararlılığınız,
3. Üye profiliniz.

3-5 tık daha fazla alalım diye suni gündem ya da tartışma konularına müsaade etmedik, seviyeli ortamı ve saygı-sevgi çerçevesindeki muhabbeti hiç bir şeye değişmedik, oyun forumu olma çizgimizden şaşmayı bir an olsun düşünmedik, ticari kaygılarımız olmadı, kâr amacı gütmedik, doğru ve güncel paylaşımı her zaman kıstas aldık, din/siyaset/politika/futbol yasağımızı delmedik ve delinmesi için gerekli ortamı hüç bir zaman oluşturmadık, her şeyin tek bir adminin ağzından çıkacak tek bir söze dayalı olduğu dayatmacı bir sistemdense; siteyi, onu bu günlere getirenlere emanet ettik. Site için emek veren herkesin yönetimde ve içerikte söz sahibi olmasını sağladık, hiç bir emeği karşılıksız bırakmadık ve çam sakızı çoban armağanı küçük sembolik ödüllerle her emeğin karşılığını vermeye çalıştık. Portal, ana sayfa, sözlük, wiki projelerimiz hayata geçirerek yaptığımız işte ne kadar ciddi olduğumuzu gösterdik ve sosyal medyanın her mecrasında yer alarak daha çok gerçek Total War'cuya ulaşmayı hedefledik.

Site için emek veren herkesin yönetimde ve içerikte söz sahibi olmasını sağlamak, emeğin karşılığını vermek, üyelere hak ettikleri değeri ve saygıyı göstermek, gerçekten de değerli olduklarını hissettirmek ve en önemli şeyleri olan "zamanlarını" boş yere harcamadıklarını bilmelerini sağlamak... Bu gibi konularda "samimi" olmanın, üye isteklerine karşı kayıtsız kalmamanın ve "empati yapma"nın bir lüks değil, gereklilik olduğunu bilerek hareket etmenin meyvelerini aldık, almaya da devam ediyoruz.

Benimsediğimiz ilkeler konusunda tarafsız olduğumuzu defalarca vurgulamaya gerek duymuyoruz. Ama aynı anda herkesi memnun etmek de olanaksızdır, elbette bunun da bilincindeyiz. Bu durum sadece forumlara özgü bir durum da değildir. Belli bir takım kuralları olan tüm kurumlarda, sivil toplum kuruluşlarında, kulüplerde, derneklerde, şirketlerde, kısacası insan topluluğunun ve kuralların olduğu her ortamda bu durum görülür, normal bir durumdur. Sistemde sıkıntılar yaşamıyor muyuz, illa ki yaşıyoruzdur... Her sistemde sıkıntılar olması kaçınılmaz. Konu insan olunca, ne reel hayatta ne de sanal ortamda sistemin ya da işleyişin çok da bir önemi olmuyor. Herkesi aynı anda mutlu etmek zor, elbet beğeneni kadar beğenmeyeni de olacaktır, bu gayet normal. Önemli olan bir şeyler yapmak, bir şeyler yapmayı istemek. Başaralım ya da başaramayalım, en azından deniyoruz ve en azından doğru olduğuna inandığımız şeyi yapıyoruz. Geri dönüşler ve ortaya çıkan tablo da hepimiz için umut verici.


************************

01 Haziran 2013 tarihinden geçerli olmak üzere; yaz dönemini iyi değerlendirmek ve Total War'un yükselen değeri olan TTW'yi daha da iyi yerlere taşımak adına rafa kaldırdığımız bazı projelerimizi tekrar hayata geçiriyoruz.

* Bir süredir askıya aldığımız HTY (Haftalık Tasarım Yarışması) tekrar aktif olacak ve kaldığı yerden devam edecek.
* Ödüllü Total War bilgi yarışmamız yeni dönemde tekrar hayat bulacak.
* Günlük yaşamdaki telaş, koşuşturma ve öncelikler pek çok üyemizin forumu aktif olarak kullanamamasına neden olmakta. Yaz aylarıyla birlikte, çoğu eski üyemizin tekrar aktif olacağını varsayıyor ve şimdiden gerekli önlemlerimizi alıyoruz.
* Yapımı devam eden projelerimizden en az 1 tanesini, bu yaz mevsiminde üyelerimizle ve takipçilerimizle paylaşmayı planlıyoruz.

Büyüme kaçınılmaz... Tek uğraşımız; ailemiz büyürken orantılı ve kökleri sağlam büyüsün! Forumların en büyük düşmanı olan dengesiz ve plansız büyümenin önüne geçmek için ciddi emek ve mesai harcıyoruz. Mevcut kaliteyi koruyup, üye profillerimizin üzerine artı değerler ekleyebilmek ve büyürkenki geçiş sürecini minimum sıkıntı ile atlatabilmek adına nitelikli ve donanımlı üyeler konusunda da oldukça hassasız.

Total War ortak sevdamız... Yeni dönemde ve bundan sonraki süreçte, bizimle beraber olmak isteyen herkese kapımız açık. Ortak amacı paylaşmak, eğlenmek, keyifli vakit geçirmek, doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşmak ve sanal alemde kurduğu seviyeli dostlukları gerçek hayatlarına taşımak olan herkesi, 01 Haziran 2013 tarihinden itibaren bu geniş ailenin yeni üyeleri olmaya davet ediyoruz.

TTW - Türk Total War Yönetimi


Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için;

TTW Ana Sayfa duyurusuna buradan,
TTW Forum konusuna buradan,
TTW Facebook sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Twitter sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Google+ sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Steam grubu duyurusuna buradan, 

ulaşabilirsiniz.

www.turktotalwar.com (Total War Oyunları Türkiye Resmi Fan Sitesi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder