2 Mayıs 2013 Perşembe

Total War: Rome 2 - Pontus Devleti

Total War: Rome 2
Pontus Devleti Tanıtımı



Hırs, Özgürlük, Kâr

Dağlık bölgelerle sınırlanan Karadeniz’de, Pontus, geniş bir tarımsal ve ticari ekonomiye dayanırken, zengin nehir vadileri ve limanları da içerir. Bu coğrafya ve bölge, beraberinde piyade ve savaş gemilerinden oluşan askeri bir merkez gerektiriyor. Fakat, Yunan ve Pers sentezinin etkileri Pontus kuvvetlerinin hepsinin gelişmiş seviyede ve güvenilir olmasını sağlamıştır. Bronz kalkanlı mızraklılar, onların aşılması zor askeri omurgasının emsalidir ve süratli, ölümcül iskit atlı arabaları ise tam bir korku abidesidir.

Değerli ürünleri ve iyi eğitilmiş yöneticilerinin fırsatçılığı, Pontus'un en güçlü Helenistik devletlerden birisi olmasını sağlamıştır. Antik dünya ile olan bağlantıları -geniş çaplı olarak Karadeniz ticareti, kereste, değerli metaller ve kaliteli çelik ihracatları-  Pontuslu casusların düşmanlardan bilgi toplamak için sınırdışına mükemmel bir şekilde yerleştirilmesiyle gerçekleşir.

Esas olarak Persler'e dayanan eski Kapadokya Satraplığı'nın bir parçası olan Pontus,Alexander'ın Darius'un imparatorluğunu silmesinin ardından, MÖ 333 yılında Antigonus'un himayesine girmiştir. Aslında Pontus bir Yunan kolonisi olmasına karşın, yeniden oluşmakta olan bir Pers Hanedanlığı gibi yönetilmektedir. 302 yılında, Mithridates Ktistes(Kurucu) Halefler Savaşı'nın çalkantısı esnasında Makedonya İmparatorluğu'nu bölmeyi başarmıştır. Ptolemi'nin istilasının başarılı bir şekilde geri püskürtülmesiyle birlikte Pontus, Ön Asya, hatta Yunan Anakarası ve ötesine kadar genişlemeyi hedefliyor.

İleriyi gören bir krallık olan Pontus, Yunan Şehirleri ve Halef Krallıklar'la olan sağlıklı diplomatik ilişkilerden büyük bir keyif duyar. Ayrıca, özellikle barbarlara karşı yapılan savaşlardaki mertlikleriyle de kendilerini duyurmuşlardır. Fakat, Pers kökeninin getirdiği Doğu Kültürü etkisinin bünyesinde, şehirlerdeki asayişin azalmasına boyun eğmiştir.

 

Konu ve çeviri için forumumuzun değerli üyesi army'e teşekkür ederiz.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için;

TTW Ana Sayfa duyurusuna buradan,
TTW Forum konusuna buradan,
TTW Facebook sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Twitter sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Google+ sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Steam grubu duyurusuna buradan, 

ulaşabilirsiniz.

www.turktotalwar.com (Total War Oyunları Türkiye Resmi Fan Sitesi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder