9 Şubat 2013 Cumartesi

Total War: Rome 2 - Iceni Kabilesi

Total War: Rome 2
Iceni Kabilesi Tanıtımı

Demir, Fetih, Gurur

Güney Britanya’nın bir Demir Çağı kabilesi olan Iceni, gururlu ve vahşi bir halktır. Kuzey Denizi ve Wash’ın güneyi ile sınır olan düzlük, bataklık ve çayırlıkları mesken tutarlar. Yağma faaliyetlerine bulunurlar ve sık sık komşu kabileleri olan Coritani ve Atrebateler ile savaşırlar.

Icenilar savaşta daha çok piyadeden faydalanır. Kıtanın Kelt kabilelerinden temel farkları, derilerini boyama veya dövme yaptırmaları olup muharebede çoğunlukla sapan kullanmalarıyla birlikte geniş yuvarlak veya yuvarlatılmış dikdörtgen kalkanlarla kılıç veya mızrak kuşanırlar. Hafif süvarilerin kullanılmasına rağmen Iceni ve diğer Britanyalı kabileler yüksek manevra kabiliyetine sahip savaş arabalarıyla meşhurdur. Düşmanı ciritlerle bozduktan sonra savaşçılar iner ve Homeros-vari kahramanlara benzer bir şekilde savaşırlar.

Basit barbarlardan farklı olarak Icenilar, Venta Icenorum olarak bilinen bir başkentin yanı sıra büyük dinsel merkezler kurmuştur. İktisatları tarıma dayalı olsa da gelişkindir; kendi madenî paralarını bile basmışlardır. Kültürleri, zanaatları ve zenginlikleri; soylular tarafından giyilen fantastik altın kolye ve diğer mücevherde resmedilir.

Oynanabilir bir ülke olarak Icenilar, cesur ve savaşçı olup daha da fazla yiğitlik gerektiğinde kendilerini savaşa sürdüğü için tanrıça Andraste'e yakarırlar. Demircilikteki uzmanlıkları, bu kaynağı yağma ve akındaki becerilerini de etkilediği gibi özellikle kabile için verimli bir gelir şekli kılar. Ve savaşçı bir toplum olarak halkın mutluluğu her yeni savaş ilanında artar.

Icenilar, Britanya’nın Demir Çağı kabilelerine egemen olma imkânına sahiptir. Kıyıların ötesinde Kelt Galya ve İberya uzanır. Icenilar hepsini tek bir sancak altında birleştirebilir mi?


Konu ve çeviri için forumumuzun değerli üyesi isvahsam'a teşekkür ederiz.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için;

TTW Ana Sayfa duyurusuna buradan,
TTW Forum konusuna buradan,
TTW Facebook sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Twitter sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Google+ sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Steam grubu duyurusuna buradan,


ulaşabilirsiniz.

www.turktotalwar.com (Total War Oyunları Türkiye Resmi Fan Sitesi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder