9 Şubat 2013 Cumartesi

Total War: Rome 2 - Arverni Kabilesi

Total War: Rome 2
Arverni Kabilesi Tanıtımı

İnanç, İtibar, Güç

Soyu Keltler'e dayanan Arverni savaşçı kabilesi Orta Galya'nın en güçlü klanlarından biri. Basit barbar yağmacı ve talancılardan oluşmayan, aksine karmaşık ve sofistike bir kültürleri olan Arverniler Nemossos merkezli ve merkez kaleleri Gergovia platosu yakınlarında.

Arverni'ler krallar ve kabile şefleri tarafından yönetiliyorlar fakat Druid'lere de hürmet gösteriliyor. Arverniler arasında katı bir sosyal düzen var. Arverni'de bir adamın güçlü ve prestijli olabilmesi için savaş ve liderlik yeteneklerinin de en az soyu kadar önemi var.

Orduları ağır bir şekilde piyade ağırlıklı olan Arverniler ciritli askerlerinden ve Mızraklı Asiller ve Yeminliler gibi elit birliklerle gerçekleştirdikleri hücumlardan büyük fayda sağlıyorlar. Orduların liderleri kendilerini savaşlarda kanıtlayarak bulundukları yere geliyorlar.

Görünüşte kabile krallar ve şefler tarafından yönetiliyor fakat esasen barış ve savaş gibi önemli konular bile Druidler tarafından yönetiliyor. Animism'i yerel irili ufaklı tanrılarla birleştiren Kelt inancı farklı Galya kabilelerini bir arada tutmak için en önemli faktör.

Bir araya geldiklerinde durdurulamaz görülen Galyalı kabileler MÖ 390 yılında Roma'yı yağmaladılar ve  MÖ 279 yılında Ege'ye Trakya Makedonya ve İliyria'yı istila ederek korku saldılar. Belki de kaderleri kaderleri denizin ardında, Britanya'da yatıyor. Fakat böyle bir kalkışım için tüm kabilelerin tek bir kral altında birleşilmesi gerekiyor. Ya da güneyden büyüyen tehdit Roma'ya son vermek için birleşmeliler.

Kaydadeğer zanaatkârlar olan Arverni'ler gelirlerinin çoğunu sanatçılarından kazanır. Ayrıca Galyalılar'ın uzman altın işleme sanatından da kâr elde ederler. Muharebelerde ise Galya'nın doğal at biniş yeteneğinden yararlanan Arverni kralları savaştaki kahramanlıklarıyla karizma ve diğer barbar kabileleri arasında saygı kazanarak güçlenir.


Konu ve çeviri için forumumuzun değerli üyesi ahmetnudu'ya teşekkür ederiz.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için;

TTW Ana Sayfa duyurusuna buradan,
TTW Forum konusuna buradan,
TTW Facebook sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Twitter sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Google+ sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Steam grubu duyurusuna buradan,


ulaşabilirsiniz.

www.turktotalwar.com (Total War Oyunları Türkiye Resmi Fan Sitesi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder