26 Ocak 2013 Cumartesi

Total War: Rome 2 - Makedonya Tanıtımı

Total War: Rome 2
Makedonya Devleti Tanıtımı


Şan, Düzen, Güç

Geçmişteki şanını geri elde etme konusunda umutsuz bir konumda olan Makedonlar kendilerini İskender öncesi sınırlarında olduğu gibi İlirya'lılar, Trakyalılar ve Yunan Şehir Devletleri arasında sıkışmış buldular. Makedon İmparatorluğu yeni bir İskender'in sancağı altında yükselebilecek mi?

Makedonya kralın halk adına gücü tutup idare etmesi şeklinde yönetiliyor. Bu yönetim biçmi ekonomik alanda da kendini gösteriyor. Tarım, ormancılık, liman ve liman vergilerini kral halkı adına yönetiyor. Fakat altın ve gümüş madenleri kralın şahsi malı.

Makedon orduları II. Philip'in ve İskender'in kurduğu düzene bağlı kalıyor. Makedon ordusu süvari ve piyade ağırlıklı ve kahraman generaller tarafından yönetilen ordular üzerine yoğunlaşıyor. İskender'in hoplite reformlarının, Hetayrlarının (companions) ve Teselon Süvarilerinin ardından Makedon ordusunda taktik, teknoloji ve kuşatma teknolojileri bakımından çok az şey değişti. Asla büyük bir deniz gücü olmayan Makedonlar uzun zaman boyunca denizci komşuları Yunanlar'a bel bağladılar.

Varis devlet olarak Makedonya diğer Helenik devletleri ele geçirdikçe ekonomik ve bölgesel büyüme açısından avantajlar kazanacak. Ayrıca Makedon ordularının tecrübeli askerlerinin barbarlara karşı savaşırken ciddi bonusları var.

Makedonlar Antigonus Gonatus'un önderliği altında zarif yöneticileri ve kurnaz tacirleriyle gelir ve refah açısından üstünlüklerinin sefasını sürüyorlar. Lakin diğer Helen devletleri Makedonlar'ın hegemonik eğilimlerini affetmeye pek sıcak bakmıyorlar. Makedon'larla oynayacak olan oyuncunun diğer Helen devletlerin güvenini ve sadakatini kazanmak için büyük bir çaba sarfetmesi gerekiyor.


Konu ve çeviri için forumumuzun değerli üyesi ahmetnudu'ya teşekkür ederiz.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için;

TTW Ana Sayfa duyurusuna buradan,
TTW Forum konusuna buradan,
TTW Facebook sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Twitter sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Google+ sayfası bilgilendirmesine buradan,
TTW Steam grubu duyurusuna buradan,


ulaşabilirsiniz.

www.turktotalwar.com (Total War Oyunları Türkiye Resmi Fan Sitesi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder