14 Aralık 2012 Cuma

Total War: Rome 2 - Kartaca Cumhuriyeti Tanıtımı

Total War: Rome 2
Kartaca Cumhuriyeti Tanıtımı



Demokrasi, Ticaret, İnanç
 
Kartaca’nın tam merkezi, kendi şehri, Kuzey Afrika kıyısındaki en büyük liman ve ticaret şehirlerinden birisidir. Ataları Fenikeliler’den bağımsızlıklarını kazandıklarından itibaren hızlı bir şekilde kara ve deniz gücünü artırmış, ticarette de güçlü bir imparatorluk haline gelmiştir. Kartacalılar da ataları gibi çok tanrılı bir inanışa sahiptiler ve tanrı Ba’al Hammon ile tanrıça Tanit en büyük tanrılardandı. Pek çok insan Kartacalılar’ın kendi çocuklarını tapınaklarında kurban ettiğine inanıyor.



Kartaca'lılar küçük bir nüfusa sahip, yayılmacı bir anlayış ve ticarete dayalı ekonomiyle yönetilen bir cumhuriyettir. Ordusu da daha çok paralı birliklerden oluşmaktadır. Kuzey Afrika ormanlarından getirilen filleriyle savaşırlar ve ordularının çekirdek kısmı da Kartaca'lılardan eğitilen elit birliklerden (Sacred Band) oluşmaktadır. Kusursuz denizcileri, hızlı ve manevra kabiliyeti yüksek menzilli silahlara sahip gemileri ile nam salmıştır.

M.Ö. 6. yüzyıla kadar Kartaca ile Roma arasında bir ticaret antlaşması bulunuyordu. Bu durumla birlikte Güney İtalya'da (Sicilya) Yunan hegemonyasını önlemek için Pirus Savaşı yapıldı ve Kartaca'lılar burada önemli bir üs elde etti. Bu savaşta Kartaca'lılar ile birlikte hareket eden Roma, İtalya'da hakimiyeti sağlamıştır. Tabi bu durumla birlikte zamanla bu iki güçlü devlet arasındaki gerilim ve tansiyon da yükselmişti.


Kartaca, oyundaki oynanabilir devletlerden bir tanesidir. Ekonomisinin ve imparatorluğun büyük bir bölümü ticarete dayanmaktadır. Demokrasinin olduğu bu devlet, bu sayede nüfusunun büyük bir bölümünü mutlu etmiştir. Oyun, oyuncu için kültürel, ekonomik ve askeri yönden büyük bir haz bahşeder.

Tutkuyu hissedin...

TTW Ana Sayfa Linki:
http://www.turktotalwar.com/anasayfa/total-war-rome-2-kartaca-devleti/

TTW Forum Linki:
http://www.turktotalwar.com

Forum Konusu:
http://www.turktotalwar.com/index.php?topic=12906.0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder