10 Aralık 2012 Pazartesi

Total War: Rome 2 - Roma Devleti Tanıtımı

Total War: Rome 2
Roma Devleti Tanıtımı



Güç, Onur, Sorumluluk
 
Rome Cumhuriyeti tam gelişme çağında. Pyrrhus ve işgalci Yunan savaşçıları, İtalya kıyılarından sürüldüler. Yeni filizlenen Cumhuriyet ise bu hırsı karşılamak adına onlarla iftihar ediyor. Roma, İtalya yarımadasında dominant bir güç olarak bulunurken, dünya tarihi açısından da bir dönüm noktası olarak duruyor. Fakat genişlemesi için mutlaka fetih yapması gerekiyor. Kuzeyde Estruscan League ve beraberinde Barbarların toprakları bulunurken, Doğuda Yunanlar, Güney ve Batıda ise Kartacalılar yer teşkil ediyor.


Roma, M.Ö 500 yıllarında Etruscan Krallığının hakimiyetinden kurtulduklarından beri, kimsenin sahip olamayacağı bir gücü temsil ediyor. Askeri teşkilata hizmet, halk için bir zorunluluk olmakla beraber, zaten bir bireyin yapıp yapabileceği en faydalı iş, bu zamanlarda. İşte bu da Cumhuriyet kuvveti askerlerinin, işlerini gönülden yapmalarında en büyük etken.

Roma ordusunun gücü ; organizasyon, disiplin ve sıkı prensiplere bağlı taktiklere dayanıyor. Ağır zırhlı, iyi kuşanmış ve iyi eğitilmiş askerler, ordunun temel taşı hükmünde. Genç, hafif zırhlı Hastati kuvvetleri ise ön kısımlarda görev yapıyor. Arkalarında ise daha yetenekli, örgü zırhlı kuvvetler bulunuyor. En deneyimli ve tecrübeli askerle olan bronz zırhlı Triarii kuvvetleri ise kanatları tutuyor. Bu yekpare düzeninin kontrolünü sağlayanlar ise Equites yani Roma atlıları.

Oynanabilir bir devlet olan Roma, metal işçiliğindeki ustalığıyla ekonomiye yarar sağlıyor. Ayrıca gelişmiş askeri teknolojileri ile zevk verirken, kamu düzenini sağlamak adına kitleleri sömürme olanağına sahip. Bununla birlikte, oyuncu Roma içi ilişkileri yönetmek adına, Roma'nın üç büyük ailesinden olan Julia, Cornelia ve Junia hanelerinden birini seçebilecek. Bunlarda oyuncuya ek; ekonomik, askeri ve kültürel avantajlar sağlıyor.


Resimlerin 1920x1080 piksel boyutunda yüksek çözünürlüklü hallerine ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.

TTW Ana Sayfa Linki:
http://www.turktotalwar.com/anasayfa/total-war-rome-2-roma-devleti/

TTW Forum Linki:
http://www.turktotalwar.com

Forum Konusu:
http://www.turktotalwar.com/index.php?topic=12672.0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder